Business::Advertising

Under Pansar Ua Projekt Rock Delta

1 Views

Hur generös är den brittiska minimilönen jämfört med resten av världen

Den arbete och pensioner sekreterare verkligen gillar den nya nationella lön att leva på

George Osborne rubrik 9 timtaxa kommer inte att införas förrän 2020, med minimilönen stiger gradvis varje år från den nuvarande nivån på 6,50 en timme för över 21s. Den nya nationella levnadslön gäller endast för arbetstagare i åldern 25 år och äldre.

Hastigheten ses som alltför högt av många, med OBR kalla det ett hopplöst sätt att försöka minska fattigdomen. Om minimilönen är för hög, Underpansarcurry 1 hävdas det, kan det oavsiktligt orsaka sysselsättningsnivåerna att sjunka.

Redan i topp tio av OECD-länderna för köpkraft, är den brittiska minimilönen generös nog? Eller är lågavlönade arbetare bättre någon annanstans?

Låt ta en titt på de faktiska omständigheterna.

Storbritannien är rankat 8 i OECD för minimilön värde

Siffror från 2013 sätta Storbritannien i topp tio av de 25 OECD-länderna med en minimilön. Siffrorna är beräknade i USD köpkraftsparitet (PPP) för att visa sitt jämförbart värde i reala termer.

I början av detta år, införde Tyskland en minimilön värd som kan leda till att Storbritannien att sjunka under nummer 8 plats när nya statistik släpps.

Landet med den högsta minimilönen enligt OECD är Luxemburg, Asics Gtcool Xpress 202 som har en befolkning på drygt en halv miljon människor.

Hastigheten i Luxemburg kommer in på $ 10,80 (en tredjedel högre än i Storbritannien på $ 8), men varierar beroende på ålder och kunskapsnivå. En arbetare med yrkeskvalifikationer har rätt till 20% mer än den normala skattesatsen.

Liksom i Storbritannien, i Luxemburg minimilönen drabbar särskilt unga människor. I båda länderna är mer än 15% av arbetstagare under 30 år betalas vid eller under minimum. Att mer än fördubbla andelen över 30 år arbetar på lägsta hastighet.

Minsta löntagare i Storbritannien är tio gånger bättre än i Mexiko

bevisa att en minimilön inte ensam lösa fattigdom, har Mexiko länge hade den lägsta minimilönen i OECD, på en ynka 0,80 $ en timme. Hastigheten varierar beroende på region och yrke.

att sätta det i sitt sammanhang, kan minsta löntagare i Storbritannien räknar med att få tio gånger mer för sina pengar än sina motsvarigheter i Mexiko.

Takten i Mexiko är också väsentligt under den näst lägsta minimilönen inom OECD. Köpkraften för $ 2,80 takten i Estland är 3.5pc mer än i Mexiko.

Tio länder i Europa har inte en minimilön

Listan över länder i Europa utan en lagstadgad, kan rikstäckande minimilön överraska dig: Österrike, Cypern, Danmark, Finland, Island, Italien, Liechtenstein, Norge, Sverige och Schweiz. Fram till i år, skulle Tyskland också har varit på listan.

I Schweiz väljare överväldigande sagt nej ett förslag om att införa världens högsta minimilönen förra året. Den föreslagna timtaxa på 22 schweiziska franc (14,68) avvisades av 76pc av väljarna i en folkomröstning.

Som i många av dessa länder, Asics Gelkvantum i Schweiz minimilöner är etablerade i olika branscher genom kollektivavtal, som täcker de flesta arbetare.

Till exempel i Österrike nästan 100pc av arbetskraften omfattas av sådana avtal. Däremot färre än hälften av de brittiska anställda har någon form av kollektivavtal om löner. I USA är siffran mindre än 15pc.

Minimilön hög genomsnittslönen

Du kan förvänta länder som inte ställer en minimilön för att ha en låg genomsnittlig lön. Men siffror från OECD visar på motsatsen: Österrike, Danmark, Norge och Schweiz har högre genomsnittslönen i Storbritannien, Adidas Blad Krigare 4 utan att ha en lagstadgad minimum.

kollektivavtal resulterar ofta i högre lön för de lågavlönade och en mindre gap mellan rika och fattiga. En 2008 ILO rapporten länder med utbredd kollektivförhandlingar att ha en smalare spridning av löner

ILO, ett FN-organ, fann att kollektivavtal har en positiv effekt på löner utan mycket negativ inverkan på den totala sysselsättningen eller ekonomiska resultat. Likaså minimilöner, Underpansarcurry 1 som på en rimlig nivå bör inte ha en negativ inverkan på sysselsättningen, enligt rapporten.

Men det behöver inte vara ett val mellan en minimilön eller kollektivavtal, ILO: s krav: minimilöner kommer att undvika ‘trängs ut’ av kollektivavtal.

Den brittiska minimilönen är värda mindre än hälften av genomsnittet resultat

Men andelen är sannolikt att gå upp.

Minimilönen i Storbritannien har varit stabil på mellan 46pc och 47pc av medianlönen sedan 2007, sitter ungefär i mitten av OECD-länderna. Men den senaste analysen från OBR föreslår nya nationella levnadslön skulle driva den brittiska upp detta område.

Med 9 hastighet, OBR projekt som år 2020 den vuxna minimilönen kommer att vara värt 54pc av heltidsmedianlönen.